
White-browed Babbler
OccasionalGBIF 19.6·Dongniao Rarity Index8.97
White-browed Babbler(学名:Pomatostomus superciliosus),是雀形目弯嘴鹛科伪弯嘴鹛属的小型鸟类。以独特的白眉和暗色眼纹著称,广泛分布于澳大利亚南部及中部的开阔林地和灌木丛地带。
White-browed Babbler
18-22 cm. Dullest brown babbler, with dark eye; white eyebrow smaller than Grey-crowned Babbler; crown dark brown; white throat shades into brown lower underparts.
- Other name
- Happy Family; Stickbird; Cackler; Twelve Apostles; Jumper.
- Similar Species
- Hall's Babbler.
- Voice
- chattering, miaowing notes; whistled rising 'sweet-sweet-sweet-miaow'. Alarm-call: brisk 'wit-wit'; rapid, tearing 'chiew-chiew'.
- Habitat
- drier scrubby woodlands; mulga, other acacias; mallee, cypress pine scrubs; timber, scrub along watercourses; saltbush.
- Breeding
- June-Nov.
- Nest
- smaller than Grey-crowned.
- Eggs
- 2-3 (5); buff-grey, glossy, with black, hairlike scribbles.
- Range & Status
- mainland Aust., mostly s. of Tropic and mostly w. of Gt Divide: n. to Charleville-Chinchilla-Warwick (Q); e. to Hunter Valley (NSW), occasional Yass/ACT; mostly absent s. of Divide in Vic.; throughout SA, s. NT and s. WA except driest deserts and humid sw. WA. Common. Sedentary.
- Distribution key to races
- 1. Pomatostomus superciliosus gilgandra 2. Pomatostomus superciliosus superciliosus 3. Pomatostomus superciliosus ashbyi 4. Pomatostomus superciliosus centralis






