Common Blackbird

Common Blackbird

CommonGBIF 0.4·Dongniao Rarity Index1.21

Turdus merula· 鸫科· Passeriformes

Common Blackbird (Turdus merula) 欧乌鸫,是雀形目鸫科鸫属的鸟类。俗名: 百舌、反舌、黑鸫、黑鸟、黑山雀、牛屎、八日雀、中国黑鸫、乌(春鸟),又称: \

Species Profile

IOC World Bird List

Common Blackbird

Turdus merula· Thrushes

25-26 cm. Male: dull black with yellow-orange bill/eye-ring; black legs. Female: bill yellow-brown; plumage dark brown; throat dull white, finely streaked darker. Immature: like female; bill brown, plumage mottled rufous. Singles, pairs: hops, runs on lawns; droops, flicks wings, jerks longish tail; jabs bill into soil. Short flights low, undulating; sustained flight fast, direct. Aggressive, territorial, vocal; pest in fruit, berries, grapes, seedlings. Part-albinos occur, mostly in urban populations.

Other name
Eurasian Blackbird.
Similar Species
Common Starling, Song Thrush.
Voice
serene, mellow, song; in alarm, ringing 'tchink, tchink'; anxious 'tsooi?'; screeching chatter; thin 'tseeep'.
Habitat
gardens, lawns, parks, orchards, citrus, vineyards, woodlands/forests, watercourses, coastal scrubs, islands.
Breeding
Sept.-Dec.
Nest
robust cup of grass, rootlets, bark, with mud, horse-manure.
Eggs
3-5; blue-green, freckled, streaked, blotched red-brown, grey.
Range & Status
native to Europe, Asia; introduced Melbourne by 1862, later Sydney, Adelaide, Hobart, ACT. Common, widespread Tas., much of Vic., ACT and s. SA, from s. Flinders Ras. to s. Eyre Pen., Kangaroo I. In NSW, patchy over much of state except ne. coast and drier inland areas; present Cobar, Broken Hill. Penetrating into se. Q. Sedentary, dispersive, spreading.
Distribution key to races
1. Turdus merula merula